Desktop Painted Wallpapers by Vincent van Gogh

What if there would be a complete collection of 888 color-restored highly detailed Van Goghs as monitor desktop background.

Onbegrepen door tijdgenoten was Vincent Van Gogh (1853—1890) een meester in het verbeelden van de atmosfeer. Van landschappen en bomen, boeren en arbeiders, huizen en kerken, dorpen en steden, stillevens en interieurs, wolken en sterrennachten. Zijn schilderijen communiceren op verbazingwekkende manier de temperatuur, geur, windrichting, waterstroming, seizoen en andere moeilijk omvatbare details met veel overtuigingskracht. Zijn tekeningen, schetsen, studies en schilderijen bieden veel inspiratie voor menigeen.


Het doel van dit Initiatief: Alle 888 schilderijen van Vincent van Gogh, in zeer hoge kwaliteit, als bureaublad beschikbaar stellen voor iedereen op de aarde (Nederlands/Engels).

Ongelijksoortig Anders

Van Gogh staat synoniem voor de vrije exploratie. Voor de tolerantie van het ongelijke en het anderssoortige. Voor een nieuwe werwijze en een vrije interpretatie en de vorming van een eigen mening, en daarmee voor de open mind. Van Gogh representeert hiermee een stukje Nederlandse waarde naast de nu astronomische waardering voor zijn werken, die in zijn tijd bepaald niet gewaardeerd werden. Deze spanning tussen de wel of niet het vermogen te hebben om het volstreks anderssoortige te kunnen waarderen, kenmerkt het leven van Van Gogh. Het kenmerkt een stukje Nederlandse trots. Trots op de zoals hij noemde “onuitsprekelijk mooie” landschappen en steden, de niet vanzelfsprekendheid van gemaakte cultuurlandschappen, de polders en droogmakerijen, de akkers van de lage landen. Van Gogh helpt ons het alledaagse opnieuw te zien, te herinterpreteren als het bovennatuurlijke. Hij laat ons inzien dat alle ruimtelijke elementen, zowel apart genomen als gezamenlijk, hoofdzakelijke systemen zijn waar het leven van afhangt.

Het Initiatief

Deze unieke verzameling ademt de eigenwijsheid van Van Gogh en draagt een eigenzinnige stempel door zeer secure digitale restauraties, speciaal vervaardigd en ontwikkeld voor vertoning op gangbare beeldschermenformaten en -verhoudingen.


Initiatief Nevendoelen

 • 888 schilderijen van hoge kwaliteit op 1 plek in 1 overzicht toegankelijk downloadbaar.
 • Opvrolijken van werkomgevingen door bureaubladen zonder verbruik van inkt of papier.
 • Betoveren en omkeren van zij ver weg die niet met Van Goghs werken bekend zijn.
 • Promoten van Nederlandse schilders op computer desktops over de hele wereld.
 • Kennismaking met honderden minder bekende werken van Van Gogh.

Initiatief Werkwijze

 • Technisch perfecte repro's van Vincent van Gogh als basis.
 • Zorgvuldige uitsnedes van vertikale schilderijen voor breedbeeld monitors.
 • Kleurherstel en reconstructies naar originele kleuren zoals Vincent het destijds zag.
 • Nooit eerder vertoonde restauraties van Van Gogh voor een nieuwe kijk op zijn werken.

Vindt u dit een Goed Initiatief?

U kunt dit initiatief steunen indien u:

 • Beschikt over hoge kwaliteit digitale repro's van werken van Vincent van Gogh, dan kunt u ons helpen de set volledig te maken.
 • Beschikt over kennis over de werken en wilt met ons alle 888 werken in chronologische volgorde zetten en de bestanden voorzien van een goede naamgeving en jaartal.
 • Beschikt over enige middelen, een gift of een donatie, digitale of analoge tentoonstellingsmaterialen.

Gallerij Test

De verzameling hieronder is een greep lage resolutie testfoto's om de technische werking alsmede de snelheid van het inladen van de gallerij foto's vast te stellen.

© Copyright 2015—2022 Sam Eftegarie, MSc. All Rights Reserved.
Home PHILOSOPHY CV Favourites Design Vision
INITIATIVES DUTCH VIRTUES VISUAL ARTS Van Gogh Desktop Wallpaper HERITAGE CINEMA CULTURE & SOCIETY
SERVICES Services ARCHITECTURAL & URBAN DESIGN Urban Portraits Architecture in Film TEAMBUILDING GAME STORY
CONCEPTS AFFORDABLE TRAVELS MARITIME YACHTING SHIPBUILDING NAUTICAL HOME OFFICE
DESIGNS ARCHITECTURE OFFICE BUILDING CHARACTERISTIC
OEVRE EXHIBITIONS Travels BOOKS & NOVELS