HOME ? ? ? ? CONTACT

Interactie

Dagje Offline (DØ) Hogere Kwaliteit Aandacht

Dagje offline voor hogere kwaliteit relaties (sociale, zakelijke, familie)

Driehonderdvijfenzestig dagen per jaar zijn we online. Geplakt aan smartphones, laptops, tablets, televisies. Thuis, onderweg in de trein, op het werk en zelfs achter het stuur. Daarom mijn voorstel voor een Dagje Øffline, afgekort: DO of .

De spelregels zijn: van smorgens wakker worden tot snachts naar bed gaan, één dag geen beeldschermen gebruiken. Dat de mens al 10.000 jaar zonder heeft gekund, getuigen de tijdloze creaties in musea.


(logo)


Voor bedrijven betekent een dagje offline dat alle interacties en besprekingen direct van mens tot mens gaan. Geen onderneming kan verder groeien zonder het bouwen van hogere kwaliteit contacten en wederzijds menselijk vertrouwen.

Voor gezinnen betekent dit: ouders en kinderen spelen één dag niet met hun telefoons maar... met elkaar! Treinreizigers zoeken of delen geen likes op facebook, maar staren uit het raam... en naar elkaar. En voor wie vandag de dag nog het lef heeft: een glimlach gevolgd door een gesprek aanknopen met de medereiziger tegenover je.

In tegenstelling tot een duur dagje verweg detoxen, draagt een Dagje Øffline juist bij aan langdurige rust. Omdat je dan kunt genieten van de oprechte, volledige aandacht die je krijgt van elkaars werkelijke, tastbare aanwezigheid. Wat al duizenden jaren gemeengoed was, is nu een schaars luxegoed geworden voor mensen: fysieke, toegewijde aandacht. In een wereld waar virtuele aandacht onzeker, tijdelijk, onbetrouwbaar en vluchtig van aard is gebleken, zijn wij mensen opzoek naar gerichte, fysieke aandacht. Een zeldzaamheid die maar weinigen zich kunnen permitteren vandaag de dag.

Niveau's

  1. Zelden offline, vrijwel altijd online.
  2. Soms bewust offline, soms bewust online.
  3. Vaak offline, alleen online om gericht emails te lezen/beantwoorden etc.

Met ons programma kunnen bedrijven medewerkers als secundaire arbeidsvoorwaarden het recht aanbieden om een dag per week offline te kunnen werken.

Enkele voordelen van een Dagje Offline voor uw werknemers:

  • Minder last van ogen, hoofdpijn en andere beeldschermgerelateerde klachten.
  • Minder last van muisarm, rug en andere computerhouding gerelateerde klachten.
  • Betere concentratie en minder afleiding.
  • Betere klantbinding door geduldig persoonlijk aandacht.

Wilt uw bedrijf meedoen? Neem dan contact met ons op. Wij bieden geprinte bijsluiter A4 voor al uw werknemers.

© Copyright 2006—2021 ir. Sam Eftegarie. Alle Rechten Voorbehouden.
U bent hier https://eftegarie.nl/nl/offline