Bureaublad Schilderij Achtergronden van Vincent van Gogh

Wat als er een complete verzameling zou bestaan van 888 kleur-gerestaureerde haarscherpe Van Goghs als beeldschermachtergrond.

Onbegrepen door tijdgenoten was Vincent Van Gogh (1853—1890) een meester in het verbeelden van de atmosfeer. Van landschappen en bomen, boeren en arbeiders, huizen en kerken, dorpen en steden, stillevens en interieurs, wolken en sterrennachten. Zijn schilderijen communiceren op verbazingwekkende wijze de temperatuur, de geur, de windrichting, waterstromingen, het seizoen en andere moeilijk grijpbare details feilloos en vurig met veel overtuigingskracht.


Het doel van dit Initiatief: Alle 888 schilderijen van Vincent van Gogh, in zeer hoge kwaliteit, als bureaublad beschikbaar stellen voor iedereen op de aarde (Nederlands/Engels).

Ongelijksoortig Anders

Van Gogh staat synoniem voor de vrije exploratie. Voor de tolerantie van het ongelijke en het anderssoortige. Voor een nieuwe werwijze en voor het recht van vrije interpretatie en vorming. Voor de vorming van een mening, ook als deze afwijkt van de mening van een ander. Voor een gezonde balans tussen vrijheid en luchtigheid enderzijds en anderzijds ernst en vasthoudendheid. Van Gogh representeert hiermee Nederlandse waarden, naast de astronomische waardering voor zijn werken, die in zijn tijd noch gezien noch gewaardeerd konden worden. Zijn werken zijn niet veranderd. De wereld is veranderd.

Het vermogen te kunnen hebben om het volstrekt anderssoortige te kunnen zien, accepteren en te waarderen, kenmerkt het leven van Van Gogh. Daarnaast laten zijn werken een stukje van Nederland zien. Zijn “onuitsprekelijk mooie” landschappen en steden, de niet vanzelfsprekendheid van gemaakte cultuurlandschappen, polders en droogmakerijen, akkers en wijdse velden kunnen als historische documenten worden gezien over Nederland. Van Gogh helpt ons het alledaagse opnieuw te zien en te verhevenen tot het bovennatuurlijke. Hij laat ons inzien dat alle ruimtelijke elementen, zowel apart genomen als gezamenlijk, hoofdzakelijke systemen zijn waar het leven van afhangt.

Deze unieke verzameling begint met hoogwaardige digitale exacte reproducties, gevolgd door restauraties, speciaal vervaardigd en ontwikkeld voor vertoning op computerbeeldschermenen thuis en op het werk over de hele wereld.


Initiatief Doelen

 • 888 schilderijen van hoge kwaliteit op 1 plek in 1 overzicht toegankelijk downloadbaar.
 • Opvrolijken van werkomgevingen door bureaubladen zonder verbruik van inkt of papier.
 • Betoveren en omkeren van zij ver weg die niet met Van Goghs werken bekend zijn.
 • Promoten van Nederlandse schilders op computer desktops over de hele wereld.
 • Kennismaking met honderden minder bekende werken van Van Gogh.

Initiatief Werkwijze

 • Technisch perfecte repro's van Vincent van Gogh als basis.
 • Zorgvuldige uitsnedes van vertikale schilderijen voor breedbeeld monitors.
 • Kleurherstel en reconstructies naar originele kleuren zoals Vincent het destijds zag.
 • Nooit eerder vertoonde restauraties van Van Gogh voor een nieuwe kijk op zijn werken.

Vindt u dit een Goed Initiatief?

U kunt dit initiatief steunen indien u:

 • Beschikt over hoge kwaliteit digitale repro's van werken van Vincent van Gogh, dan kunt u ons helpen de set volledig te maken.
 • Beschikt over kennis over de werken en wilt met ons alle 888 werken in chronologische volgorde zetten en de bestanden voorzien van een goede naamgeving en jaartal.
 • Beschikt over enige middelen, een gift of een donatie, digitale of analoge tentoonstellingsmaterialen.

Gallerij Test

De verzameling hieronder is een greep lage resolutie testfoto's om de technische werking alsmede de snelheid van het inladen van de gallerij foto's vast te stellen.

© Copyright 2015—2023 ir. Sam Eftegarie. Alle Rechten Voorbehouden.
BUREAU Home FILOSOFIE CV Favorieten
PROJECTEN NEDERLANDSE WAARDEN BEELDENDE KUNST Van Gogh Bureaublad ERFGOED CINEMA CULTUUR & MAATSCHAPPIJ
DIENSTEN ARCHITECTUUR & STEDENBOUW Gebiedsportretten Architectuur in Film TEAMBUILDING SPEL VERHAALLIJN
ONTWERPEN ARCHITECTUUR KARAKTERISTIEK BEDRIJFSPAND PLEZIERVAART
CONCEPTEN BETAALBAAR REIZEN MARITIEM SCHEEPVAART NAUTISCH SCHEEPBOUW THUISKANTOOR
OEUVRE EXPOSITIES Reizen BOEKEN & ROMANS